A mai főzés során több kérdés is megfogalmazódott bennem.
1. kérdés: Miért jó, ha az ember egy gasztrobolt közelében lakik?
Válasz: minden különösebb ráfordítás nélkül megismerhet különlegesnek tűnő növényeket.
2. kérdés: Miért jó, hogy szembe jött velem télen a batáta?
Válasz: Nem csak köreteink választéka bővült, de újabb kapu nyílt , rajta a felírta batátás ételek.
3. kérdés: Miért jó, ha az ember gyerekei évekig vegetáriánus koszton nőnek fel?
Válasz: válogatás kizárva!
Batátás csirke curry
Egy közepes fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágva kevés olajon (vagy ghin) megpárolunk, egy csapott evőkanál (40 deka csirkemell filéhez) curryport a hagymához adva, átpirítunk. Majd a kockára vágott húst ás a batátát beleforgatjuk a fűszeres olajba. 1 konzerv kókusztejjel felengedve 10 perc alatt készre főzzük. A végén friss, apróra vágott korianderrel (ami mindig van itthon, mert a biokosár aktív résztvevője)n és pár szem koktélparadicsommal még 2 percig rotyog.
Holnap kuszkusszal esszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: