...szőkített nő ...

Batátás csirke curry (Menzakonyha)

A mai főzés során több kérdés is megfogalmazódott bennem.

1. kérdés: Miért jó, ha az ember egy gasztrobolt közelében lakik?

Válasz:  minden különösebb ráfordítás nélkül megismerhet különlegesnek tűnő növényeket.

2. kérdés: Miért jó, hogy szembe jött velem télen a batáta?

Válasz:  Nem csak köreteink választéka bővült, de újabb kapu nyílt , rajta a felírta batátás ételek.

3. kérdés: Miért jó, ha az ember gyerekei évekig vegetáriánus koszton nőnek fel?

Válasz: válogatás kizárva!

Batátás csirke curry

IMG-20130605-00059

Egy közepes fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágva kevés olajon (vagy ghin) megpárolunk, egy csapott evőkanál (40 deka csirkemell filéhez) curryport a hagymához adva, átpirítunk. Majd a kockára vágott húst ás a batátát beleforgatjuk a fűszeres olajba. 1 konzerv kókusztejjel felengedve 10 perc alatt készre főzzük. A végén  friss, apróra vágott korianderrel (ami mindig van itthon, mert a biokosár aktív résztvevője)n és pár szem koktélparadicsommal még 2 percig rotyog.

Holnap kuszkusszal esszük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!