Az ehető tökfőzelék (Menzakonyha)

Áron még kicsi volt, amikor jó fej anyuka akartam lenni és beleegyezést vártam a tökfőzelék ebédbe. Nagyon morcos lett.

– Na jó Áron, mindent meg lehet enni egyszer – érveltem a tökfőzelék mellett.

Erre a morcos arc kétségbeesettre váltott: – DE MÁR EGYSZER MEGETTEM MAMÁNÁL!

Azóta ehetővé tettem a klasszikus tökfőzeléket.

Színe narancs, a pirospaprikás habarás miatt.

Állaga krémes, amit a házi tejfölnek és a vékony csíkokra vágott töknek köszönhető. Nyáron cukkini szezonban, cukkiniből fő. Ezt jobban kedvelik a kiskorúak.

Íze kapormentes. Eleinte a kaprot csomóban főztem bele, aztán habarás előtt kivettem, majd szárított kaporral próbálkoztam, de ez sem volt a kiskorúak számára A TÖKÉLETESEN EHETŐ főzelék. Tavaly nyár óta friss koriandert szórok bele, miután a gázt a lábas alatt elzártam.

Tovább a blogra »