Hozzávalók:
8 közepes répa
1 kisebb krumpli
3 gerezd fokhagyma és ugyanennyi mennyiségű friss gyömbér
1 narancs leve
2 dl főzőtejszín
1 púpos teáskanál sárfány
1 csapott teáskanál ö. koriander
só
wakame alga
Az apróra vágott fokhagyma-gyömbér mixet kevés olajon megpirítottam, amíg illatozni nem kezdett, ez kb 3 perc, rászórtam a porfűszereket és még egy perci, folyamatosan kevergetve tovább pirítottam, a nagyobb darabokra vágott répát a fűszeres olajba 1-2 percig sütöttem, hozzáadtam a krumplit és a wakame-t (ami természetesen elhagyható, én minden krémlevesbe teszek egy kisebb darabot, mert roppant egészséges, magas az ásványi- és nyomelem tartalma miatt, turmixolva egy finnyás kiskorú sem veszi észre). 20 perc alatt puhára főztem. Miután lezártam a gázt a készülő leves alatt megsóztam és hozzáadtam a narancslevet. Miután kicsit hűlt 2 dl főzőtejszínnel összeturmixoltam. Mi sajtchipssel ettük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: